БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Македонците во Европа добија своја организирана форма за афирмација на нивните интереси

Пренеси го гласот

ред неколку месеци во Женева официјално беше регистрирано Координативното тело на Македонците во Европа како посебен правен субјект и организирана форма за афирмација на Македонските национални интереси ширум Европа.

Утре 19.09.2020 година во Брисел ќе се одржи годишната конференција на Македонците во Европа, а притоа е закажан протест пред седиштето на Европската Комисија, пред Европскиот парламент.

По тој повод имавме можност да разговараме со Драган Стоиловски кој што е еден од членовите на Координативното тело на Македонците во Европа како и еден од членовите на Глобалната координативна мрежа на Македонците во Светот.

Во интервјуто се опфатени повеќе прашања, почнувајки од целите, активностите, организационата структура на телото, преку нивните досегашни заложби за афирмација на Македонските национални вредности до нивните идни планови во иднина.

Проследете го во продолжение интервјуто со Драган Стоиловски од Координативното тело на Македонците во Европа:

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот