БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Министерот за труд и социјална политика во посета на клонот Цветови во градинката Астибо во Штип

Пренеси го гласот

Денеска во посета на детската градинка Астибо во Штип заедно со градоначалникот Иван Јорданов беше Министерот за труд и социјална политика Ѓоко Велковски.

“Денес со министерот за труд и социјална политика Ѓоко Велковски го посетивме клонот Цветови при детската градинка Астибо каде направивме увид на градежните активности за изградбата на сообраќаен парк.

Сообраќајниот парк ќе служи за воспитно образовна и забавна програма на децата за правилно однесување на децата во сообраќајот од најмала возраст.

Нашата цел и визија е континуирано вложување во инфраструктурата во предшколската возраст,што ќе придонесе дечињата кои посетуваат градинка да се едуцираат.”

-соопшти преку социјалните мрежи Градоначалникот на Штип Иван Јорданов.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот