Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Моника Зајкова лицемерно предлага референдум кога ја имаат власта и можат во собрание да променат закон

Пренеси го гласот

Во своето гостување во вестите на Сител ТВ Стефан Андоновски од ВМРО-ДПМНЕ зборуваше за повеќе актуелни теми меѓу кои и предлогот на претседателката на ЛДП Моника Зајкова за одржување на референдум за измени на постапката за отповикување на градоначалник

🔴ЛДП покажува лицемерие, тие се дел од власта и нема потреба од референдум, едноставно е нивниот министер за локална самоуправа нека подготви измени на законот и да се предложат да се изгласаат.

🔴Вториот, во Советот претставници на власта гласаат за сите програми на Арсовска, иако ние укажуваме на тоа дека нема никаква транспарентност.

🔴Сметам дека е добро да има можност за отповикување на градоначалник со високо мнозинство во Советот. Ако може да се отповика претседател на држава, не гледам зошто градоначалник да не може да биде отповикан.

Напиша во прилог на видеото од гостувањето во ветите на Сител Стефан Андоновски од ВМРО-ДПМНЕ.

bregalnickimarketing

Целото видео 👇

Креирано од:


Пренеси го гласот