БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Наградата за инжинер на годината од кај човекот кој го исклучи микрофонот на Јоко Оно

Пренеси го гласот

Уметноста на Јоко Оно веројатно е една од најнеразбраните појави во светската историја на Рон Енд Ролот.

Сопругата на легендарниот Џон Ленон во 1972 година за време на еден настап заедно со основачот на музичкиот правец Чак Бери неконтролирано започна да манифестира вокални артикулации кои што веројатно нема човек на светот кој што може да ги разбере.

Но по двата изспади на понежната половина на Џон Ленон, некој зад миксетата успеа да го исклучи нејзиниот микрофон па таа попусто се обидуваше да “запее”. Погледнете и послушајте како тоа изгледало:

Креирано од:


Пренеси го гласот