Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Наше интервју со Димче Атанасовски- Градоначалник на општина Мaкедонска Каменица

Пренеси го гласот

Општина Македонска Каменица деновиве живее во еуфоријата на претстојниот Ден на рударите кој што истовремено е и ден на жителите на Македонска Каменица. Некогаш малото рударско градче на крајниот исток од државата денес е модерна општина со сите белези кои што ги карактеризираат модерните локални самоуправи. Развојот на Македонска Каменица во најголема мера е дефиниран во рамки на Единицата на локална самоуправа на чие чело денеска гордо стои градоначалникот Димче Атанасовски. Избран од редовите на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за обнова на Македонија, но со поддршка од сите граѓани од различни политички провиниенции градоначалникот Атанасовски е еден од поуспешните градоначалници во државата согласно расположивите ресурси и начин на секојдневна работа.

На што се должи ваквиот успех во неговата работа, за постојаната комуникација и соработка со граѓаните, за позначајните проекти кои тековно ги реализира, за предизвиците со кои се соочува во рамки на работењето но и за подготовките на најголемата културно-спортска манифестација во регионот по повод празникот Голема Богородица- Ден на Македонска Каменица, низ прашања и одговори неодамна наша екипа реализираше интервју со градоначалникот на општина Македонска Каменица Димче Атанасовски.

Истото го пренесуваме во продолжение:

Креирано од:


Пренеси го гласот