Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Не боли ништо повеќе од празнична осаменост- анимиран краток филм за подигање на свеста за проблемот

Пренеси го гласот

Филмот ја раскажува приказната за Стела, постара жена која го поминува Божиќ сама, но која наоѓа пријател на изненадувачки начин.

Приказната е создадена од режисерот номиниран за БАФТА, Изи Бартон, анимацијата за затоплување на срцето покажува колку е важно да се поврзете повторно со луѓето во овој период од годината, и колку дури и мал гест може да направи голема разлика.

Одликувајќи се со рачно насликани позадини и ликови, користејќи традиционални техники за анимација на 2D клетки, „Стела“ се оживува и преку оригинална музика и звук составен од Мекасо музиката.

Националното добротворно друштво „Повторно ангажирање“ и наградуваниот „Оскар“ за анимирано студио „Passion Animation Studios“ го претставија својот анимиран филм, потенцирајќи ги предизвиците на осаменоста кај постарите луѓе на Божиќ.

За многумина од нас, Божиќ е несомнено најубавиот период од годината. Но, за милиони постари лица ширум светот, празниците не се нивнота најсреќна доба. Филмот зборува гласно за луѓето на кои сите подзабораваме, особено за време на празниците.

Приказната пренесува силна порака до сите нас да се сетиме на луѓето кои се осамени за време на празниците и да им посветиме внимание. Погледнете го ова видео кое ќе ве разнежни:

Креирано од:


Пренеси го гласот