БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Пензионерскиот град Крива Паланка е новогодишно стокмен со 1,5 милиони денари од буџетот на општината

Пренеси го гласот

Милион ипол денари од буџетот на “Флегма Сити”…попозната како пензионерскиот град Крива Паланка “фрлени” за предновогодишно украсување!?
Најсиромашниот град во Македонија, Крива Паланка има за “предновогодишно украсување” милион ипол денари?!…а ваму кукаат дека плаќаат најскапи комуналии, газат по кал, живеат во беда и мизерија, немаат никакви вработувања!?

Градот е “накитен и стокмен” за 🏅 медал…ама празен…иселен!

Ако не се рачунаат младите полицајци и партиските војничиња на СДС кои се вработени во Општината и службите други млади нема…се иселија…побегнаа од СДС и северна вукојебина!
Добро е што се “ку_чи” кметот на “Флегма Сити” колку убаво ја украсил Крива Паланка ама нека каже колку му е “стар” градот…каде му се младите!?

Кои, колку и какви инвестиции има во вработувањето …колку производствени погони се направени во минатите шест години кога “владее” со градот тој и неговиот вујко Борјанчо БРУСИЛИЦАТА!?

Зошто вработените во Комуналец Крива Паланка со месеци немаат земено плата!?
Каде му е градскиот базен што го вети во предизборните ветувања…Крива Паланка е единствен град кој нема градски базен!?

bregalnickimarketing

-Автор на текстот е разочаран граѓанин на Крива Паланка кој што сака да остане анонимен

Креирано од:


Пренеси го гласот