БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Широк фронт на активности за подобрувањее на живеачката на граѓаните од штипската населба Ново Село

Пренеси го гласот

Градоначалникот на општина Штип Иван Јорданов денеска од терен ги најави реализацијата на активностите кои што ќе значат подобрување на животниот стандард за жителите на населбата Ново Село во Штип.

“Започнавме со решавање на дел од проблемите со кои се соочуваа жителите на ул.”Димитар Влахов” во населбата Ново Село.

Работните активности ќе се одвиваат во две фази и тоа :

1️⃣ Реконструкција на водоводната линија и атмосферските одводни шахти,за потоа да пристапиме кон уредување на тротоарските површини со павер елементи и заштитни столбови.

2️⃣Изградба на дополнителни тротоарски површини на потегот од населбата “Ново Село” до ДСУ “Искра” кој ќе бидат оградени за безбедно движење на пешаците.”

bregalnickimarketing

-информираше градоначалникот Јорданов денеска за медиумите.

Креирано од:


Пренеси го гласот