БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Започна изградбата на нова водоводна и канализациона мрежа во село Карбинци, по што ќе селедува асфалтирање

Пренеси го гласот

Градоначалникот на општина Карбинци Виктор Паунов денеска за граѓаните и медиумите на лице место на терен го означи стартот за изградба на нова канализациона и водоводна мреа за жителите на селото Карбинци.

По финализирање на предвидените активности на оваа делница каде ќе се реалиизира новата комунална подземна инфраструктура ќе следува изградба на нова улица во должина од 620 метри.

“Интезивно се одвиваат градежните активности во с.Карбинци каде се гради нова канализациона и водоводна линија, по што следува тампонирање и асфалтирање на улицата со должина од 620 метри.

Нашата заложба е обезбедување на подобри услови за живот на граѓаните и подобрување на патната и комуналната инфраструктурата во општина Карбинци! ✅️

-соопшти градоначалникот на Карбинци Виктор Паунов.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот