БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Стивен Кинг – кралот на хоророт

Пренеси го гласот

Стивен Едвин Кинг е американски автор на романи со хорор содржина, натприродна фикција, неизвесност и фантазија. Неговите книги се имаат продадено во повеќе од 350 милиони примероци, од кои многу се искористени во играни филмови, мини серии, телевизиски серии и стрипови. Кинг има објавено 67 книги. Тој има напишано околу 200 раскази, од кои повеќето се објавени во неговите книги.

Стивен Кинг има многу за што може да се гордее. Тој е автор на CarrieThe Shining, The Shawshank Redemption и ИТ – и тоа се само неколку од неговите големи книги.

Стивен Кинг отсекогаш сакал да биде писател. Уште  кога бил дете, тој започнал да скицира приказни а, кога бил во средно училиште, пишувал за неделниот весник во училиштето.

Меѓутоа, кога Кинг конечно ги напишал првите три страници за Кери, тој бил прилично згрозен  од резултатот и ги фрлил. За среќа, неговата сопруга ги нашла и го охрабрила да ја продолжи приказната. Книгата стана хорор класика и ја започна кариерата на еден од најплодните автори.

Еве 20 цитати на Стивен Кинг кои ќе ви помогнат да излезете од темнината и да ги бркате вашите најлуди соништа.

bregalnickimarketing
 • Најстрашниот момент е секогаш пред да започнете.
 • Запомнете, надежта е добра работа, можеби најдоброто од нештата и ниту една добра работа не умира.
 • Зафатете се со живеење или зафатете се со умирање.
 • Ти Можеш, ти треба да го направиш тоа,  и ако си доволно храбар да го започнеш, ќе го завршиш.
 • Мислам дека сите сме ментално болни. Некои од нас  само добро го кријат тоа , мислам малку подобро –  на крајот на краиштата, можеби не толку многу подобро.
 • Чудовиштата се вистински, и духовите се вистински. Тие живеат во нас, а понекогаш и тие победуваат.
 • Ние лажеме најдобро кога се лажеме себеси.
 • Сам! Да, тоа е клучниот збор, најстрашниот збор во светот. Убиството не носи свеќа за тоа, а пеколот е само лош синоним.
 • Составуваме ужаси за да си помогнеме да се справиме со вистинските.
 • Тоа беше можноста на темнината,  што го натера денот да изгледа толку светол.
 • Само непријателите ја зборуваат вистината; пријателите и љубовниците лажат бесконечно, фатени во мрежата на должноста.
 • Довербата на невините е најкорисна алатка на лажливецот.
 • Нема штета да се надевате на најдоброто сè додека сте подготвени за најлошото.
 • Само запомнете дека на Дамбо не му требаше пердув; магијата беше во него.
 • Не можете да негирате лажливец; кога ќе дојде, се спушта во омилениот стол и останува сè додека сака.
 • Луѓето кои напорно се обидуваат да ја направат вистинската работа, секогаш изгледаат луди.
 • Никогаш не знаеме кои животи влијаат врз нас, или кога, или зошто.
 • Талентот е поевтин од сол од трпеза. Она што ја одделува талентираната индивидуа од успешната е многу напорна работа.
 • Не дозволувајте сонцето да заоѓа без да кажете благодарам на некого и без да признаете на себе си дека апсолутно никој не ја надминува борбата  сам.
 • Единствениот смртен грев е да се откажеш.

Креирано од:


Пренеси го гласот