Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Тркач на 400 метри заврши последен неможејки да се справи со тоа што му паѓаше од гаќите

Пренеси го гласот

На У20 Светскиот Атлетски Куп кој се одржа од 1-ви до 6-ти август во Кали, Колумбиа се случи еден по малку несреќно-бизарен и екстремно неверојатен настан. Имено на последната серија на 400 метри во декатлон дисциплината, Алберто Нонино (18 години возраст), на тркачката линија бр.5 иако имаше одличен старт на самата трка сепак заврши последен. Причина за тоа беше несоодветното обезбедување на неговото меѓуножје со соодветни шорц гаќи. Додека трчаше на патеката од шорцевите почна да му узлегува неговиот “машки алат” а тој целата енергија наместо во трчањето ја вложуваше да го врати назад во гаќите.

Погледнете го овој бизарен настан на видеото пренесено на твитер во продолжение.

Креирано од:


Пренеси го гласот