БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Венцо започнал со козарство со 12-13 кози и постојано го зголемува стадото

Пренеси го гласот

Козарството е една од трите сточарски гранки кои што во Македонија имаат потенцијал да обезбедуваат најубава домашна храна. Но како и краварството и овчарството и оваа гранка бележи пад на бројот на грла во последните неколку години, со огромни проблеми за сточарите кои што се одлучиле да се занимаваат со оваа дејност.

Во посета на Венцо кој што е еден од околу 1000 козари во Македонија денеска беше Заменик Министерот за земјоделие шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски кој што поразговара со домаќинот за неговите проблеми.

Целиот разговор може да го видите во продолжение:

Креирано од:


Пренеси го гласот