Потребни состојки:
– 150 грама путер
– 350 грама шеќер
– 200 грама путер од кикиритки
– 150 грама интегрални бисквити
– 100 грама чоколадо
Растопете 100 грама од путерот на тивок оган, и потоа тргнете го ринглата и додајте му го шеќерот.
Измешајте, па додајте го путерот од кикиритки заедно со однапред смелените бисквити и мешајте додека не добиете кремава смеса.
Остатокот од путерот исто така растопете го на тивок оган, но во него додајте го чоколадото. Почекајте и тоа да се растопи и соедини со путерот, па тргнете го од оган и прелијте го околу основата од путерот со кикирики.
Ставете ја смесата во фрижидер и оставете ја отстои околу половина час, па исечкајте ја на мали коцкички.