Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Во Карбинци започнува изградбата на нова водоводна линија

Пренеси го гласот

Градоначалникот на општина Карбинци Виктор Паунов, денеска од терен информираше дека општината во соработка со локалното комунално претпријатие започнува со изградба на нова канализациона линија за жителите на ова населено место.

Станува збор за изградба на 350 метри нова водоводна линија која ќе значи експанзија на постојната водоводна мрежа во селото Карбинци на која ќе може да се приклучат повеќе индивидуални стамбени објекти.

🚧 Заедно со ЈП Плачковица започнуваме со изградба на нов крак на водоводна линија во селото Карбинци.

350 метри ќе биде продолжена линијата со можност да се приклучат повеќе викенд куќи во овој дел на Карбинци со вода за пиење. ✅💦

-соопшти градоначалникот на Карбинци Виктор Паунов.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com