БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Жителите на населбата “Каваклиски Рид” во Штип добиваат нови улици

Пренеси го гласот

Градоначалникот на општина Штип Иван Јорданов ја информира јавноста за изградбата на нови улици за жителите на населбата “Каваклиски Рид” во Штип

“Продолжуваме со работа во населбата “Каваклиски рид”!

На барање на граѓаните после долги години, денес се бетонираат заборавени краци од улици, со цел подобрување на условите за живеење на овдешните жители.

Претходно во оваа населба се работеше на промена на водоводната мрежа, надминувајќи го проблемот со слабиот притисок, а паралелно се работи и на поставување на улично осветлување и уредување на целата населба.”

-напиша на социјалните мрежи Иван Јорданов- Градоначалник на Штип.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот