БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

„Зошто „не“ за уставни измени“- наградениот говор на ораторска вечер на Правниот Факултет во Скопје

Пренеси го гласот

Младата Лина Рангелова од Крива Паланка на XXVI Ораторска вечер „Иво Пухан“ организирана на Правен факултет „Јустинијан Први“ – Скопје, при универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје блесна со спектакуларен говор кој што целокупната Македонска јавност не може да ја остави рамнодушен.

Нејзиниот говор ја доби втората награда од строгото стручно жири кое имаше одговорна улога да одлучува меѓу високо квалитетни говори.

Во својот говор младата стутентка на правни студии зборува за аргументацијата која што оди против уставните измени кои што актуелната влада на СДСМ и ДУИ и неколку помали сателит партии сакаат да ги протуркаат на мала врата во парламентот, но се спречени од опозициската ВМРО-ДПМНЕ која жестоко се спротивставува на ваквиот антинароден потег на власта.

Во говорот Лина дава соодветна генеза на голготата на Македонија со уставни измени од почетокот на осамостојувањето до ден денес а потребата за менување на уставот младата студентка го лоцира единствено кај волјата на народот на наредните избори.

Погледнете го ова кристално јасно и громогласно моќно обраќање на жестината на аргументите наспроти сите обиди за негирање на волјата на Македонскиот народ.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот