БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Актерката Кристина Атанасова- Арсова го крена гласот за состојбите во штипскиот театар: ЕДНО ГОЛЕМО И ГЛАСНО У П. М!

Пренеси го гласот

Јас сум човек од културата како што велат, но денес ќе се симнам на нивно ниво за да можат да ме разберат и да се препознаат, а вие драги мои ќе ми простите на изразот кој ќе го употребам.

ЕДНО ГОЛЕМО И ГЛАСНО У П. М!

За ТИЕ кои мислеа дека текстот „Крилја“ на Артур Копит е преведуван на google translate.

За ТИЕ кои имаа дури два обиди да го прочитаат, но стигнаа само до 15 страна. За ТИЕ кои велеа дека не е овој текст за ова време, наспроти мислењето на Министерството за Култура кое го одобри проектот.

За ТИЕ кои идејното решение за сцената борба помеѓу животот и смртта требаше да биде со кревање на актер на чига значеше каскадерство и најстрого го забранија со известување на огласна табла со потпис печат и штембил, се оградија од било какви повреди на работно место во идинина

За ТИЕ кои мислеа дека борбата со болеста афазија е не научен текст од страна на актерот на ден пред премиера.

За ТИЕ кои мислеа дека лице со оваа болест, во овој случај актерот има сиромашни движења на сцена, па треба да му се помогне.

За ТИЕ кои веруваат дека се сезнајковци па се вмешаа во изработка на сценографијата, на што резултат беа погрешни димензии на комплетната изработка, која повеќе од поливина е нефункционална и неупотребена. Кој ќе ја сноси одговорноста што половина од платената сценографија не е во претставата поради аматерска грешка?

За ТИЕ кои обезбедија надворешен член за шминка со индикација дека е само за основна шминка (се мислело на свадбарска, која не ја ни добивме) и забрана за правење потребни маски (во нашиов случај рани на главата).

За ТИЕ кои се сметаат за експерти за проблематиката со звукот и требаше да набават професионални звучници од буџетот на претставата, истите ТИЕ донесоа три караоке звучници.

За ТИЕ кои обезбедија фотограф кој ќе направи фотографии за плакатот и програма… па, на крај сами си го направивме.

За ТИЕ кои сметаат дека нема потреба да се снима претставата.

За ТИЕ кои мислат дека за време на пандемија не е потребно да се чистат сцената, салонот, гримиорните… секој ден.

За ТИЕ кои имаа наместено прес конференција, но не им успеа планот.

bregalnickimarketing

За ТИЕ кои лажеа дека е продадена премиерата за да докажат дека нема интерес за неа.

За ТИЕ кои на з а т в о р е н а предпремиера канеа гости.

За ТИЕ кои лажеа дека е поканет селектор од фестивалот Војдан Чернодрински на предпремиера.

За ТИЕ кои ќе прашуваат преку примери од други театри дали во сите театри постои суфлер? (можеби набргу истото ќе биде преиспитувано и за тонец, осветлител, актер… верувајте, филмот не ми оди предалеку!)

За ТИЕ кои сметаат дека актерот сам треба да си ја продава претставата преку маркетинг низ кафулиња со кажување на вицеви и служење на пијалок.

БАШ ЗА ТИЕ!

ЕЈ ВИЕ! У П.М!!!

Тик – так – тик – так – тик – так…

-фејсбук статус на актерката Кристина Атанасова- Арсова

Креирано од:


Пренеси го гласот