Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Артистот Николај Лем презентира – Како би изгледал Wi-fi сигналот доколку би можеле да го видиме

Пренеси го гласот

WiFi е енергетско поле кое се пренесува како бранови. Брановите имаат одредена височина, растојание помеѓу нив и патуваат со одредена брзина. Рутерите прикачени на згради, канделабри и други објекти креираат кружно поле со податоци околу нив. Овие антени имаат универзален сигнал кој се шири еднакво во сите правци“ – вели Лем..

Истражувачот и уметник, Николај Лем заедно со поранешниот работник во НАСА Воугел Браунинг, кој е со докторат во полето на астробиологијата, прикажале како би изгледал светот доколку WiFi сигналот би бил видлив со голо око.

Тие го прикажале сигналот како кружен бран во повеќе бои: црвена, зелена, жолта, сина, портокалова, виолетова и други.

Погледнете :

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com