Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Бандата на власт не може толку да ги осуди колку што тие може да одлежат за Македонија

Пренеси го гласот

Се навршија цели пет години откако беа затворени од страна на корумпираното судство со 8% рејтинг помеѓу народот.

Уставобранители, синови на Република Македонија го осетија на својот грб најужасниот терор на властите на државата неречена северна.

Современата Македонска историја има свои херои и маченици.

Затворените Македонци за настаните на 27 април 2017 година во Македонското собрание се типичен пример за репресиите на ненародна власт врз народот кој што се претставува дека го репрезентира. Овој пример како единствен во светот е порака на противуставната и ненародната власт кон сите свои неистомисленици чија што заедничка волја треба да ја претставува и застапува а наместо тоа секојдневно ја урнисува. Борбата која што уставобранителите ја започнаа не е борба од денес за утре, тоа е бесконечна борба за човечка слобода и правдини.

И кога-тогаш ќе угрее сонцето на слободата и зза Македонскиот народ.

Да живее Република Македонија!

Пишува: Кирчо Анастасов

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com