септември 29, 2023

Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Британскиот амбасадор во Република Македонија се запозна со историјата и традицијата на општина Македонска Каменица

Пренеси го гласот

Градоначалникот на општина Македонска КАменица денеска беше домаќин на амбасадорот на Обединетото Кралство во Република МАкедонија Метју Лосон.

На средбата во кабинетот на градоначалникот Димче Атанасовски, амбасадорот се запознал со традицијата и историјата на општина Македонска Каменицица, при што било разговарано за повеќе актуелни теми.

“Денеска, во работна посета на општина Македонска Каменица беше Амбасадорот на Обединетото Кралство во Македонија, Н.Е. Метју Лосон.

Во рамки на работната средба покрај разговорите за повеќе актуелни теми, ја искористив приликата да го запознаам Британскиот Амбасадор со историјата и традициите на нашата Општина. Со начините на нејзиното функционирање денес, со предизвиците предизвикани од енергетската и економската криза, како и со плановите на локалната самоуправа за градење и развој на Македонска Каменица во модерна и развиена Општина.

Го истакнав огромното значење и придобивките за заедницата од добрата соработка со компанијата “Рудник Саса”, како најголем екомонски оператор во нашата Општина. Нашите тековни инфраструктурни проекти со Рудникот Саса, како и идната заедничка визија за забрзан развој на општина Македонска Каменица.

Изразив задоволство од денешната посета на Британскиот Амбасадор Метју Лосон и упатив покана за негова повторна посета на Македонска Каменица.

bregalnickimarketing

Како локална самоуправа остануваме подготвени и отворени за продлабочување на соработката во сите сфери од взаемен интерес. Се надевам дека денешната посета ќе биде причина повеќе за почеток на многу нови заеднички проекти, со цел подобрување на условите за живот на нашите граѓани и развојот на Македонска Каменица.”

-информираше градоначалникот Димче Атанасовски во врска со средбата.

Креирано од:


Пренеси го гласот