Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Дали станува збор за истиот тим од Вашингтон кој ги “убедуваше” пратениците да гласаат за промена на името во 2019 година?

Пренеси го гласот

Откако преку твитер американската амбасадорка во Македонија Анџела Агелар соопшти дека тим за санкции од Вашингтон е веќе во Македонија за да направи поагресивен увид за секашни и минати корумпирани актери во државата, на социјалните мрежи таа доби повеќе прашања и ставови од граѓани поврзани со нејзината изјава.

Еден од корисиците на социјалната мрежа ја запраша амбасадорката Агелар дали станува збор за истиот тим кој што ги “убедуваше” пратениците да гласаат за промена на името Република Македонија во 2019 година?

Понатаму друг корисник во коментар на нејзината изјава запраша дали политичари и функционери од ДУИ ќе бидат дел од истрагата на ваквиот тим?

Друг корисник изрази сомневање дека ваквата изјава е само зачаден екран за промените на уставот кои што ги најави власта во Македонија….

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com