Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

На времето имаше “компјутер за секое дете” сега има јаболка за секое дете во училиштата

Пренеси го гласот

Министерот за земјоделие, шумарство и водостопанство на социјалните мрежи се пофали дека обезбедиле здрава ужинка со јаболки за секое дете во основните училишта во државата.

👱👏Обезбедуваме здрава ужинка за секое дете, и со тоа го поддржуваме откупот на домашните земјоделски производи.

🍎🍏До сега извршена е дистрибуција на повеќе од 370 тони јаболки низ основните училишта ширум државава. Веќе во следната 2023, продолжуваме со оваа програма, но покрај јаболката ќе опфатиме и други видови на овошје, зеленчук, млеко и млечни производи кој исто така ќе бидат дистрибуирани до основните училишта како здрава ужинка.”

-соопшти Љупчо Николовски како своевиден пандан на проектот “компјутер за секое дете” кој што го спроведе една од претходните влади предводени од ВМРО-ДПМНЕ пред повеќе од 12 години.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com