Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Отворена покана за граѓаните на Виница на јавна расправа за креирање на Буџетот за 2023 година

Пренеси го гласот

Градоначалникот на општина Виница Миле Петков упати јавна покана за сите граѓани кои што имаат можност да бидат дел од Јавната расправа за креирање на Буџетот на оптина Виница за наредната 2023 годна.

Јавната расправа ќе се одржи во среда на 07.12.2022 година во салата за седници на Советот на општина Виница а граѓаните ќе можат да предложат приоритетни решенија за нивните проблеми во форма на проекти кои би можеле да влезат во програма за финансирање за наредната година.

“ЈАВНА ПОКАНА

Почитувани сограѓани, Ве поканувам на јавна расправа за Буџетот на Општина Виница за 2023 година. Расправата ќе се одржи на 07.12.2022 година(среда) во салата за седници на Советот на Општина Виница со почеток од 12:00 часот.

Покрај расправата за Предлог-буџетот за следната година, дневен ред на состанокот ќе биде и планот за активности за 2023 година, како и разгледување на тековни проблеми, со кои се соочуваат граѓаните во Виница и населените места.”

bregalnickimarketing

-напиша градоначалникот на општина Виница Миле Петков на социјалните мрежи.

Креирано од:


Пренеси го гласот