Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Оригинален напис “Македонци или Македонски б’лгари”каде Кочо Рацин им се обраќа на македонските бугаромани

Пренеси го гласот

“Дали сме македонци или Македонски бугари?

-се прашуваат мнозина наши постари другари, и одговараат: ние сме македонци ама не како определена нација. Национално ние сме бугари, оти Македонска нација- нема.”

Со овие реченици започнува текстот на Кочо Рацин во кој што тој се обраќа на македонските бугаромани и низ повеќе аргументи ја истакнува посебноста на Македонската нација.

Дел од овој текст пренесуваме во продолжение:

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com