БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Донација на градоначалникот на Македонска Каменица за потребите на детската градинка “Бамби”

Пренеси го гласот

Градоначалникот на општина Маакедонска Каменица, за потребите на Јавната општинска установа детска градинка “Бамби” денеска донираше три големи телевизори кои што ќе служат на вработените како и дечињата во рамки на образовно воспитниот процес.

Покрај ваквата грижа на градоначалникот за подобро воспитно-образовен процес за дечињат во детската градинка, од наредната недела ќе започне исплатата на одобрените финансиски сретства за првачињата во основното образование како и средношколците во гимназијата.

“Денес, за потребите на ЈОУДГ “Бамби’ дониравме четири телевизори, со кои ќе се подобри спроведувањето на воспитно-образовниот процес во установата.
Телевизорите се набавени во рамки на субвенциите од Договорот за мобилни телекомуникациски услуги.
Од наредната недела ќе започне исплата на одобрените средства за сите првачиња и за средношколците запишани во прва година во СОУ “Миле Јаневски Џингар”.
Продолжуваме со поддршка и инвестиции во образованието, нашите дечиња ги заслужуваат најдобрите услови”

-информираше на социјалните мрежи градоначалникот Димче Атанасовски.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот