Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Џими Де Френ од Белгија постави нов гинисов рекорд седејќи во тоалет 116 часа

Пренеси го гласот

Следниот пат кога ќе помислите дека трошите премногу време во тоалетот, само помислете дека во пракса  го кршите светскиот рекорд.

Иако овој рекорд тешко да се победи!

Еден белгиски човек потрошил вкупно 116 часа, седејќи на тоалет во еден локален бар во обид да постави нов рекорд од Гинис.

Џими де Френ седел на тоалетот, кој се наоѓал во главната просторија на бар во Остенд,  скоро 5 дена.

Гинис сеуште нема рекорд најдолго време за седење на тоалет, па поставија неофицијален рекорд од 100 часа што Де Френ мораше да го победи.

Тој имал за цел 165 часа, но открил дека е надвор од неговиот дофат кога недостатокот на спиење почнало да влијае врз него и тој се повлекол по 116 часа.

Тој имал дозволено да земе пет минути пауза секој час за да искористи вистински тоалет доколку има потреба. Доказот од обидот е доставен до Гинис за официјално признавање.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com