Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Мел Гибсон потврди дека започнува продукцијата на Смртоносно оружје 5 според визијата на Ричард Донер

Пренеси го гласот

Култниот филмски серијал кој што го дефинираше жанрот на полициски филмови од 80-те години до ден денешен е на добар пат да започне со снимање во првата четвртина на новата 2023 година. Ваквиот расплет на настаните го најави актерот и режисер Мел Гибсон кој што ќе ја репризира својата улога во петтото продолжение на Смртоносно Оружје на детективот Мартин Ригс заедно со неговиот филмски партнер Роџер Муртау чија улога ја глуми Дени Гловер.

По смртта на режисерот Ричард Доер во јули 2021 година придвижување на продукцијата во наредна фаза го најави Мел Гибсон кој што ќе ја превземе режисерската палка за петото продолжение на филмот што е еден од најлијателните во Холивуд во сопствениот жанр кој што самиот го дефинираше. Мел Гибсон соошти дека врз основа на аманетот кој што го добил лично од режисерот Донер, ќе настојува новото продолжение на двајцата полициски ортаци Ригс и Муртау да го има истиот вкус како и претходните филмови.

Смртоносно Оружје 5 се појавува во период на бескрајни продолженија и римејк на филмови од минатото и многу лесно може да ја загуби својата суштина и оригиналност доколку не се внимава на оригиналниот материјал кој што го има овековечено режисерот Ричард Донер.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com