Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

И во новата година властите продолжуваат со набавката на скапа струја од странство

Пренеси го гласот

Само за два дена за 04-05.01.2023 година ЕСМ набавило струја од странство за околу 73 милиони денари. Со тоа паѓаат во вода сите планови на актуелната власт за менаџирање на енергетската криза која ја пустоши и осиромашува Македонија и нејзините граѓани со драматични стапки на трошење на народни пари.

За ваквата состојба реагираше Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски кој ги обелодени ваквите трошења во јавност:

“Продолжува увозот на струја во новата година!

“Херојската” влада на ДУИ/СДСМ за само 2 дена потроши нови речиси 73.000.000 денари за увоз на струја. Од првичното сценарио нема ништо, сѐ уште трансформаторот во Битола не е во функција, Осломеј не работи, а хидроцентралите се на најниско ниво.

Затоа пак авансните провизии продолжуваат. “Херојските” тендери во четири очи си врват. Одговорност ќе има. Доаѓа денот.”

-експлицитен е Мицкоски во врска со ваквите штетни политики на власта.

Креирано од:


Пренеси го гласот