Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Министерот и Премиерот со задоволни насмевки на гости кај тутунар во Прилеп

Пренеси го гласот

Денеска во посета на жител на Прилеп кој што се занимава со производство на тутун беа Министерот за земјоделие, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски како и премиерот Димитар Ковачевски. Од пренесените фотографии може да се забележат задоволни насмевки на лицата на премиерот и министерот кои што во јавноста треба да пренесат порака за одличната состојба во производството на тутун во државата.

“Заедно со премиерот Dimitar Kovacevski денеска сме во Прилеп, во нашиот најтутунарски македонски регион. Го посетивме Горан Јордановски од село Мажучиште, кој заедно со своето семејство цел живот се занимаваат со производство на тутун. Знаме колку оваа работа е макотрпна и тешка, затоа како Влада ја цениме секоја капка труд на земјоделците.”

-напиша Љупчо Николовски на фејсбук.

Креирано од:


Пренеси го гласот