Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Можете да се заљубите само во тројца луѓе во вашиот живот

Пренеси го гласот

Заљубувањето во некого е убаво искуство, но исто така е одлично, возбудливо и малку застрашувачко.

Експерт за љубовни проблеми објаснува дека можете да се заљубите во 3 лица во животот. Но, исто така тој смета дека ви е потребна секоја од овие љубовни искуства од различна причина во вашиот живот.

Првата љубов

Честопати вашата прва љубов е кога сте млади, дури и во средно училиште. Тоа е всушност идеалистичката и невина љубов – онаа што изгледа како бајка. Почнувате да мислите дека тоа ќе биде ваша прва и единствена љубов. Мислите дека таа личност е единствена. Вие не можете да го извадите од главата. Цело време живеете со мислите за него\неа. Вие ги замислувате вашите иднини заедно.

Љубовта е привлечна, и со неа вие го правите  доброто на вашето семејство и општество. Влегувате во врска со верба дека тоа ќе ви биде единствена љубов и не е важно дали не се чувствувате како што треба, или ако сметате дека треба да ги проголтате вашите лични вистини за да може да функционирате толку длабоко, мислите дека тоа е она што љубовта треба да биде.

Во овој вид љубов, како другите луѓе те гледаат е поважно од тоа како навистина се чувствуваш.

– Втора љубов

Ако се спореди со првиот вид љубов, втората љубов е потешка и посложена. Тоа ви помага да научите повеќе за себе отколку за партнерот. Тоа ви овозможува да разберете „кој си како личност“, „кој е вашиот партнер“ и „каде и како сакате да живеете во животот“. Тоа ви помага да разберете со каква личност сакате да живеете до крајот на животот.

Тоа е типот на љубов што боли, дали преку лаги, измами, манипулации и болка. Секако дека може да доживеете и лаги, измама и манипулација и може да ве повреди вашиот партнер. Може да стане гаден, фрустрирачки и неподнослив. Може да вклучува драма, па дури и физичко или емоционално злоставување.

Затоа може да следат прекини. Може да простите и да се обидувате повторно и повторно. Може да стане злобен круг што го повторувате бидејќи верувате дека крајот ќе биде поразличен од порано.

Сепак, вие некогаш целосно се откажувате од врската. Може да го завршите со болка во срцето и солзи во очите, но тоа може да ве направи посилни.

– Трета љубов

Тоа е вид на љубов што никогаш не ја гледате како и кога доаѓа. Доаѓа време кога најмалку го очекувате. Сосема е непланирана и излегува од синилото на вашите проблеми и разочарувања. Се чини дека е погрешно за вас и ги уништува сите бавни идеали на кои сте се држеле за тоа што сакате да биде љубовта.

Доаѓа толку лесно што се чини невозможно. Тоа е типот на љубовта кога врската не може да се објасни и како да ви ги отфрла нозете, имате сладок немир бидејќи  никогаш не сте го планирале тоа.

Тоа е вид на љубов каде што се среќавате со некого и само ви одговара – не постојат совршени очекувања за тоа како треба да се однесуваат.

Вие се прифаќате едни со други за тоа кои сте, и тоа ве тресе до вашето јадро. Сè уште ве уништуваат вашите однапред сфатени идеи , но тој ви покажува дека љубовта не мора да биде како што сте ја доживеале порано.

Креирано од:


Пренеси го гласот