Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

На припадниците на поранешна УЧК нема да им се допадне: Мицкоски од Тетовското Кале упати порака

Пренеси го гласот

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска беше во посета на Тетовското Кале и црквата Св. Атанасиј заедно со поголема група на граѓани и неколкумина свои соработници.

Тој од ова место кое терористите од УЧК во 2001 година иако со сите сили се обидуваа сепак не успеаа да го окупираат, упати порака по повод празникот Св. Атанасиј.

“Денес во посета на Тетовското Кале и црквата Св. Атанасиј. Нека е за многу години. Тетово е гордо на своите традиции. Заедно да се избориме за промени и победа над хаосот. Тие ја одземаа државата, ние ќе ја вратиме во рацете на народот. Заедно и силно. Момент за промени!”

-напиша на социјалните мрежи лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски.

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот