Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Николоски: Има уште најмалку 4 случаи слични на случајот со давањето на пасошот на Онишченко од страна на македонските власти

Пренеси го гласот

Во вчерашното издание на ветите на СИТЕЛ ТВ потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски говореше за повеќе актуелни политички прашања од највисоко значење за состојбите во државата.

Одговарајки на новинарско прашање, Николоски зборуваше а напорите на ВМРО-ДПМНЕ да обезбеди предвремени парламентарни избори, за кои што изрази надеж дека ќе се случат на пролет наредната година, како неопходна нужност за да се пресретне кризата која е во полн подем моментално но ке се продлабочи и во зимата 2023 година. Неспособноста на владата е главен мотив поради кој што треба да е случат изборите што е можно побргу. Во прилог на аргументите на Александар Николоски за одржување на предвремени парламентарни избори е и национлното обзличување на државата кое што се случува во мандат на актуелната влада на СДСМ и ДУИ.

Како еден од методите за предизвикување на предвремени парламентарни избори Николоски ги спомена можните протести кои што ќе бидат рефлексија на целокупното неадоволство на граѓаните од политиките на актуелната власт.

Понатаму Николоски зборуваше и за случајот за доделување на Македонски пасош на украинецот Онишченко и дополнително изнесе други обвинувања дека постојат уште 4 случаи слични на овој со Онишченко.

bregalnickimarketing

Сите детали кои ги изнесе Ниолоски во врск со овој случај погледнете ги во видеото во продолжение:

Креирано од:


Пренеси го гласот