БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Одбележан Меѓународниот ден на пчелата во Кочани

Пренеси го гласот

Денеска, по повод Меѓународниот ден на пчелата, пчеларското здружение „Матица“ од Кочани го одбележа денот со отворање на ликовна изложба „Светот на пчелата“ во НУЦК „Бели мугри“.

Настанот го посетија градоначалникот Љупчо Папазов и секретарот на Општина Кочани Драган Ананиев и истиот имаше за цел да се укаже значењето на пчелите како главни опрашувачи во природата од кои зависи опстанокот на планетата.

На изложбата беа истакнати ликовни и литературни дела од ученици од основните кочански училишта и беа наградени најдобрите.

Креирано од:


Пренеси го гласот