БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Ова ли е тоа- враќање на институциите на народот? Кочанските пожарникари организираат предновогодишна забава за најмладите

Пренеси го гласот

Територијалната противпожарна единица – Кочани и Доброволното противпожарно друштво – Кочани, в петок, на 29 декември, во 12 ч. во Градскиот парк во Кочани организираат предновогодишен настан за најмладите сограѓани.

Целта на настанот е со забава на најмалите да им се приближи пожарникарството како професија и од рана возраст да се стекнуваат навики за првенција, грижа и заштита на природното и материјалното добро.

Општина Кочани и кочанските пожарникари ги повикуваат децата да дојдат во паркот на заедничка дружба и забава.

Креирано од:


Пренеси го гласот