Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Оваа слика направена на 5.01.1975 г. го дефинираше развојот на современата поп култура воопшто

Пренеси го гласот

На денешен ден во 1975 година Ралф Меквари кој што беше концептуалниот уметник кој што стоеше зад Војна на ѕвездите ја создаде сликата наречена “Дроиди во пустина”. Оваа графичка креација подоцна беше претставена пред филмското студио 20 Century Fox кое што било во преговори за откупување на правата на Војна на ѕвездите кој што стана светски поп феномен во наредните неколку децении.

Оваа слика на уметникот задолжен за визуелизација на светот роден од имагинацијата на Џорџ Лукас го дефинираше текот и развојот на модерниот жанр на научна фантастика во филмската индустрија но и светската поп култура воопшто.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com