Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Погледнете го ова напуштено рибарско село во Кина, кое е обновено од природата

Пренеси го гласот

Селото Хуту Ван, некогаш рибарска населба, е напуштено на островот Гуќи, еден од 394 острови крај источниот брег на Кина во устието на реката Јангце.

Sушанскиот Илианд го формираат архипелагот Ѕушан , каде  селото е едно од многуте мали села што станало неодржливо за жителите. Урбанизацијата, преку риболов, новите индустрии и нивните оддалечени места на крајот ги принудија да се преселат  од ова место за да преживеат.

Малиот залив на селото Ханту Ван не можело да се справи со зголемениот број на чамци за риболов и на крајот селото било напуштено. Сега е дом на неколку старешини кои претпочитале да останат и повремените туристи кои понекогаш доаѓаат да го посетат ова место.

Како резултат, природата полека ја враќаше земјата, растејќи диво и слободно низ зградите и патеките, создавајќи нови  прекрасни пејзажи.

Погледнете го ова место кое станало производ на природата:

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com