Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Пратеникот Драган Ковачки помеѓу жителите на општина Чешиново-Облешево и Карбинци

Пренеси го гласот

Пратеникот Драган Ковачки од редовите на ВМРО-ДПМНЕ денеска беше во теренска посета на жителите на руралните општини Чешиново-Облешево и Карбинци. Во рамки на средбите со граѓаните тој имаше можност да поразговара за социо-економските услови во кои што живеат граѓаните на овие сиромишни општина во Брегалничкиот регион.

“Во текот на денешниот ден остваривме посета на општините Чешиново-Облешево и Карбинци и поразговаравме со граѓаните.

Во овој крај на Македонија, економскиот пустош предизвикан од владеењето на СДС е видлив и поттикнува на миграции – иселување.

Видливо е нерасположението од централната власт на СДС и нивниот полтронски однос кон ДУИ.

После преземањето на централната власт, ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата има механизми кои ќе ги примени за помош и развој на општините, а со тоа ќе допринесе и за подобар стандард и живот на граѓаните.

bregalnickimarketing

#Промени

-информираше пратеникот Драган Ковачки од терен.

Креирано од:


Пренеси го гласот