Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Средба на амбасадорката Агелар на САД со архиепископот Стефан- разговарно за верските слободи

Пренеси го гласот

Амбасадорот Агелер денеска се сретна со архиепископот Стефан на која разговараше за актуелните прашања, верските слободи и соработката меѓу верските заедници во земјата. Амбасадорката подвлече дека САД со задоволство се сведоци на напредокот кон целосно признавање на Македонската православна црква – Охридска архиепископија.

-извор: Амбасада на САД

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com