Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Улицата “Браќа Даневи” во Штип- целосно раскопана. Граѓаните да се стрпат додека трае реконструкцијата

Пренеси го гласот

Градежната сезона во Штип продолжува ! Надлежните градежни екипи ангажирани од општина Штип се на терен и работат на целосна рекострукција на еулицата “Браќа Даневи” во населбата Автокоманда.

Откако претходно беа завршени активностите за реконструкција на водоводата и канализационата комунална инфраструктура, деновиве започна со раскопување на стариот коловоз кој што се состоеше од гранитна коцка.

По стабилизација на тлото н улицата согласно временските услови ќе се премине на фаза а асфалтирање на улицата, со што граѓаните ќе добијат подобри животни услови.

“По извршената промена на водоводната и канализациона подземна мрежа на ул.Браќа Даневи, од денес се започна со вадење на постоечката коцка, тампонирање и трасирање на улицата.

Очекувам во наредните денови да се завршат сите припреми за нанесување на првиот асфалтен слој во согласност со временските услови.

Населба Автокоманда заслужува да добие модерен, функционален и урбанизиран изглед.”

-информираше градоначалниот на општина Штип Иван Јорданов.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com