Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Започна новата наставна година по Македонски јазик за децата во Швајцарија

Пренеси го гласот

Почеток на новата учебна година по македонски јазик во Швајцарија

Ѕвончето заѕвони и за учениците кои посетуваат настава по македонски јазик во Швајцарија.

Паралеките во француското јазично подрачје , Женева и Веве продолжуваат со редовната настава, еднаш неделно.

Наскоро се очекуваат и возобновување на поранешните паралелки како и отворање на нови.

Истовремено се очекува и доаѓање на нова наставничка која ќе го покрива овој дел од Швајцарија .

Да го изучуваме масовно македонскиот јазик насекаде во светот .

Женева – секој понеделник,18ч

Веве- секој петок , 19ч

Унија на македонски училишта во Швајцарија – Романди

Извор: Учиме Македонски – Apprenons le macédonien

Креирано од:


Пренеси го гласот