Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

300 илјади денари од општина Кочани за помош на Република Турција и Сиријска Арапска Република

Пренеси го гласот

Советот на Општина Кочани на 25. седница даде согласност за издвојување финансиски средства во висина од 300 илјади денари од постојаната буџетска резерва – по 150 илјади денари за помош на Република Турција и на Сиријска Арапска Република, за справување со последиците од неодамнешниот катастрофален земјотрес.

Освен финансиската помош од Општина Кочани, Здружението на пензионери на Општина Кочани исто така донесе Одлука за еднократна финансиска помош во износ од 31.500,00 денари.

Во духот на солидарноста деновиве Општина Кочани во соработка со ОО Црвен Крст – Кочани упати апел до сите фирми и поединци од Општина Кочани дека може да донираат средства за настраданите од земјотресот. Освен финансиски средства може да се донираат и материјални добра кои се наведени во апелот објавен на веб страната на Општина Кочани.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com