Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

ЈП Камена Река од Македонска Каменица со полна пареа работи на терен за граѓаните

Пренеси го гласот

Екипи на вработени во Јавното Претпријатие Камена Река од Македонска Каменица денеска беа на терен на повеќе локации во општината. Механизирани тимови и повеќе групи на вработени работеа на повеќе позиции во насока на обезбедување на подобри услови за живот на граѓаните помеѓу кои:

✅ Изградба на земјен канал и пропусни сегменти за одводнување на атмосферски води во село Моштица

✅ Чистење и уредување на просторот околу регионалниот пат од Македонска Каменица кон село Саса

✅ Уредување на речното корито на Каменичка Река како подготвителна активност пред започнувањето на бетонските работи за доизградба на градскиот кеј”

-информираа од ЈП “Камена Река” Македонска Каменица

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com