БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Албанските политичари во Македонија ги интересира моќта, не политиката

Пренеси го гласот

Поради комплицираниот политички и изборен систем на Македонија, Талат Џафери, поранешниот претседателот на Собранието и министер за одбрана, даде заклетва дека ќе ја брани и претставува Македонија во следните 100 дена како привремен технички премиер.

Читајќи ги социјалните мрежи, човек можеше да добие впечаток дека Џафери штотуку победил на редовни избори и се подготввува да биде четири години на функција.

Да го тргнеме настрана фалбаџиството на социјалните мрежи кои вријат со коментари како „Албанците сега имаат тројца премиери во регионот“, и да го поставиме прашање кое досега повеќе пати сме го разгледувале на овие страници: за што всушност се залагаат политичарите-етнички Албанци во Македонија, освен за пополнување на работни места во јавниот сектор со етничките Албанци и за таканаречената „европска ориентација“ на Македонија (сите разумни лидери во Македонија, од лево, десно или центарот, се за „Европска ориентација“ на Македонија. Единствената причина што СДС и ДУИ постојано ја повторуваат оваа определба е затоа што тие се обидуваат да инсинуираат дека ВМРО не е за Европа, што не е вистина). Единствениот одговор што можам со сигурност да го понудам на ова прашање е дека албанските политичари единствено ги интересира моќ. Наместо да зборуваат за практични политики кои ќе бидат добри за сите граѓани на Македонија, наместо да зборуваат за работи како отворање на работни места, зајакнување на владеењето на правото, борба против корупцијата кое тие зборуваат за тоа е „Албанците да владеат низ целиот свет!!!!“ Тоа не е политика, ниту пак ќе донесе нешто добро за било кого.

Целиот текст на Macedonian Content Farmers Podcast

bregalnickimarketing

Креирано од:


Пренеси го гласот