Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Борачот Владимир Егоров е избран за спортист на годината во Штип за 2022 година

Пренеси го гласот

На пригодна свеченост во конференциската сала на општина Штип вечерва беа доделени наградите за најуспешни спортисти за минатата 2022 година.

За најуспешен спортист беше прогласен борачот Владимир Егоров од боречкиот клуб Балканец од Штип на кој што градоначалникот Иван Јорданов му го додели признанието.

“Владимир Егоров, борачот кој 7 години ги брани боите на БК Балканец и на Македонската репрезентација и кој е државен и европски првак и репрезентативец, денес го прогласивме за спортист за 2022 година во Општина Штип!

Од 78 пријавени спортисти, Комисија за избор на спортист на годината ги селектираше најуспешните 17 активни спортисти од категориите пионери, кадети, младинци и сениори, а награди и признанија добија сите оние кои се истакнале по својот активен придонес за спортот во Општина Штип.

Честитки за наградените и пофалби за сите кои се вложуваат за развој на спортот во нашиот град!”

-соопшти градоначалникот на општина Штип Иван Јорданов во врска со вечерашниот настан.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com