Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Населбата Ново Делчево раскопана и каллива создава огромни проблеми на делчевчани

Пренеси го гласот

“Градоначалникот на Општина Делчево по кој знае кој пат ја демонстрира својата неодговорност‼️

📌 Во населбата Ново Делчево веќе неколку месеци сме сведоци на кал на сите страни од испораскопани улици насекаде и оставени длабоки и необележани дупки кои од тековните врнежи се преполни со вода.

⚠️ Имено, при извршување на градежни активности кои во другите општини завршуваат за недела време, во нас Ново Делчево поради неодговорното и незаинтересирано работење на градоначалникот Трајковски жителите од оваа населба веќе со месеци внесуваат кал во своите домови и стравуваат по безбедноста на самите нив и на населението кое поминува од овде од причина што огромни отворени дупки полни со вода стојат по средината на улиците и тротоарите насекаде низ населбата.

Истите тие дупки преполни со вода во комбинација со мракот во кој ја држи градоначалникот нашата општина се и тоа како реална опасност од пропаѓање во истите❗️

Голем дел од тие дупки се наоѓаат и околу детското игралиште во населбата кое секојдневно го посетуваат родители и деца од целата општина❗️

🫵 Трајковски до кога ќе се однесувате така “нон шалантно” кон граѓаните на Општина Делчево⁉️

-соопштение на Општинскиот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ Делчево.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com