БРЕГАЛНИЧКИ ПОРТАЛ

ИДЕНТИТЕТ НА РЕГИОНОТ

Еколошки акции на потегот на Општина Кочани

Пренеси го гласот

Општина Кочани годинава учествуваше во најголемата еколошка акција во државата, „Генералка Викенд 24“. Еколошката акција во Кочани се одржа денеска и се расчистуваше на повеќе локации во градот.

Во акцијата учествуваа вработени во општинската администрација, КЈП „Водовод“, ученици од основно и средно образование и децата од ЈОУДГ „Павлина Велјанова“ – Кочани.

Во интерес на заштита на животната средина, денеска Општина Кочани започна и со расчистување на дел од левата страна на потегот над месноста Бавчалук пред излетничкото место Гоцева шума во правец кон Брана Гратче.

Креирано од:


Пренеси го гласот