Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Македонското царство на Царот Самоил, во Историскиот Атлас од 1886 година, на Германскиот историчар Јохан Густав Дројзен

Пренеси го гласот

Никаква политичка измама не може да ги избрише трагите на постоењето на Македонскиот национален идентитет со векови наназад во историјата.

Денешниве обиди на разно разни странски политички и бизнис-лоби центри на моќ засилен со домашни платеничко-предавнички поединци и интересни групи не можат да ги избришат трагите на постоењето на Македонски идентитет кои се присутни насекаде околу нас.

Еден таков доказ за постоењето на Македонската држава на Царот Самуил во средниот век е историскиот атлас на германскиот историчар Јохан Густав Дројзен од 1886 година каде се исцртани јасно границите на Македонската држава под власта на Царот Самуил.

Креирано од:


Пренеси го гласот
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com