Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Нестор Огинар: Отворено Писмо до Амбасадорката на САД , Ангела П. Агилер

Пренеси го гласот

Отворено Писмо до Амбасадорката на САД , Ангела П. Агилер :

Госпоѓо Амбасадорке ,

Како Македонски – Американец сметам дека е неопходно да ви одговорам на вашата најнова објава на ТВИТЕР со која што ја информирате јавноста во Македонија за доаѓањето на тим на” експерти “ кој што би ја истражувал и делувал со огромната корупција на сите нивоа во власта и државата .

Ми се чини многу иронично што оваа објава ја ставате на ТВИТЕР , сега во сопственост на Илон Маск, кој штотуку ја објави веста за огромната корупција во сите тела на САД :

Белата Куќа , Државниот Секретаријат, ФБИ ЦИА и многу други институции !

И затоа ве прашувам :

Госпоѓо Амбасадорке , со кој морален авторитет тие “ екперти “ ќе ја истражуваат крупцијата во Македонија , кога околу вратот го носат тоаварот на легендарниот Албатрос ?!

Со кој морален и политички авторитет тие ќе ја истражуваат корупцијата во власта и државата која што со години Америка ја поттикнуваат и одржуваат ?!

Со кој авторитет ќе ги казнуваат починителите на криминалот во државата што вие ја направивте ваша сопственост и колонија ?!

Ајде прво да го исчистите ѓубрето во вашите Ајгиеви Штали пред да се грижите за другите !

Нестор Огинар

(6 ти Декември , Њу Јорк )

Креирано од:


Пренеси го гласот