Брегалнички Портал

Вести од Брегалничкиот регион.

Ова е “Бриони” во Челопек разурнат од експлозија од качачките терористи заедно со двајца недолжни Македонци

Пренеси го гласот

На денешен ден 13 Август пред 21 година беше потпишан Охридскиот Рамковен договор со кој што требаше да престанат сите борбени дејствија на УЧК и Македонските безбедносни сили. На две недели по овој договор, терористичките банди на УЧК ги врзаа Македонците Светислав Трпковски и Боге Илиевски за столбовите на мотелот Бриони и ги разнесоа со експлозив.

Ваквиот терористички чин и ден денес е неказнет, додека водачите на бандата која го изврши овој терористички чин се на клучни позиции во државата!

Креирано од:


Пренеси го гласот