Брегалнички Портал

Вести од Багалничкиот регион.

Помалку познатата “Излегол невен Пејо по Шар Планина” со раскошен ааранжман на Лазар Аврамовски

Пренеси го гласот

Композиторот на филмска музика Лазар Аврамовски постпразнично на најубав можен начин ја изненади македонската публика со феноменална обработка на помалку познатата народна песна “Излегол невен Пејо по Шар Планина”.

Со аранжански делници кои што се разликуваат од се она што досега македонската публика го има слушнато “на домашен терен” оваа песна претставува вистинско музичко освежување за годината која штотуку започна.

На песната пеат македонските актери Влато Јовановски, Сенко Велинов и Жаклина Стевковска кои што му даваат на аранжанот соодветна епска лирика која што со себе ја носи самата песна.

Креирано од:


Пренеси го гласот